Ilmanvaihdon säätö

Ilmanvaihdon säätö takaa toimivan ilmanvaihdon terveelliseen ja turvalliseen asumiseen

Varsin usean suomalaisen kodin tai työpaikan sisäilmaa heikentää puutteellinen ilmanvaihto. Suomessa työikäiset ihmiset viettävät ajastaan arviolta 90 prosenttia sisätiloissa, pienet lapset ja vanhukset jopa tätäkin enemmän. Viihtyisä ja terveellinen sisäympäristö on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää. Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus ja ilmanvaihdon säätö takaavat riittävän ja oikeanlaisen ilmanvaihdon terveelliseen ja turvalliseen asumiseen. 

Omakotitalon, taloyhtiön tai muun kiinteistön ilmanvaihdon tehtävänä on puhtaan, terveellisen ja viihtyisän sisäilman ylläpitäminen rakennuksessa. Terve rakennus tarvitsee toimivan ilmanvaihdon, jonka avulla päästään eroon hajuista, käryistä, pölyistä, kosteudesta tai maaperän erilaisista radonkaasuista. Laadukkaasti toteutettu ilmanvaihdon säätö varmistaa, että kiinteistön jokaisessa huoneessa on täsmälleen oikeanlaiset tulo- ja poistoilmavirrat. 

ilmanvaihdon säätö, ilmanvaihto säätö, ilmanvaihdon mittaus ja säätö, ilmamäärien mittaus, ilmanvaihdon säätö oulu

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö vaikuttavat oleellisesti sisäilman laatuun ja kosteustasapainoon

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Oletko tietoinen kiinteistösi ilmamääristä ja paineistuksesta? Hyvin usein ilmanvaihdon säädöt ovat pielessä. Väärin tehty ilmanvaihdon säätö aiheuttaa ongelmia sisäilman laatuun ja kosteustasapainoon. Liian suuri tilavuusvirta tuhlaa turhaan energiaa, tuo vedon tunnetta ja lisää ilmanvaihtokoneen melua. Liian pieni tilavuusvirta aiheuttaa taas sen, että hiilidioksidi ja kosteus eivät poistu tehokkaasti, jolloin sisäilman laatu vastaavasti heikkenee. 

Oikein toimivan ilmanvaihdon tulee olla hieman alipaineinen, jolloin kosteus poistuu rakennuksesta suunnitellusti. Jos poistoilmaa on tuloilmaan nähden suhteessa huomattavasti enemmän, rakennukseen syntyy liian suuri alipaine. Korvausilma pyrkii tällöin asuintiloihin vääriä reittejä pitkin, kuten kylpyhuoneesta, vessasta, viemäreistä, keittiöstä ja rakenteiden raoista. Näin epämiellyttävää hajua ja käryä kulkeutuu oleskelutiloihin. 

Jos kiinteistön ilmanvaihto on ylipaineinen, sisäilman ylimääräinen kosteus voi siirtyä kiinteistön rakenteisiin, jolloin vaarana on kosteusvaurio tai homeongelmat. Kun ilmanvaihdon mittaus ja säätö on tehty oikein, tuloilmaa tulee tarpeeksi, ilma kulkee kaikissa huoneissa tasaisesti ja kosteus, käryt ja hiilidioksidi poistuvat tehokkaasti. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja ilmanvaihdon säätö tulisi tehdä säännöllisesti

Tuntuuko kotisi ilmanvaihto tunkkaiselta? Ilmeneekö kiinteistössäsi hajuhaittoja? Vai ihmetteletkö sitä, miksi ikkunat huurtuu pakkasella? Luosiivouksella on vastaukset kysymyksiisi!

Ongelmia syntyy, jos kodin tai taloyhtiön ilmanvaihtokanavien huolto ja ylläpito unohdetaan. Ilmanvaihtojärjestelmä vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta, jotta sen oikeanlainen toiminta pystytään varmistamaan. Omakotitaloissa ilmanvaihtokoneen suodattimet tulisi vaihtaa vähintään kahdesti vuodessa. Säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus, ilmanvaihtokoneen huolto ja ilmanvaihdon säätö takaavat sen, että koti ja asukkaat pysyvät terveinä.

Ajan kuluessa myös ilmanvaihtokoneen vaihtovirtapuhaltimien käynnistyskondensaattorit kuivuvat. Tämä aiheuttaa sen, että puhaltimien käynnistysnopeudet hidastuvat, ilmavirtaukset heikkenevät ja kodin ilmanvaihto ei toimi riittävän hyvin. Tämäkin asia selviää ilmanvaihdon mittauksessa ja voidaan korjata vaihtamalla vialliset kondensaattorit uusiin. Tasavirtapuhaltimissa ei ole käynnistyskondensaattoreita, joten ne toimivat täydellä teholla koko käyttöikänsä ajan.

Ilmanvaihdon säätö, raikas ilma

Ilmanvaihdon säätö laadukkaana kokonaisratkaisuna Luosiivoukselta!

Ilmanvaihdon säätö, raikas ilma

Luosiivous on paikallinen perheyritys, joka toimii Pohjois-Pohjanmaan alueella. Haluamme toimia asiakaslähtöisesti, joten ilmanvaihtokanavien puhdistus ja ilmanvaihdon säätö tehdään aina huolellisesti ja vankalla ammattitaidolla kohteesta riippumatta. 

Olemme tehneet lukuisia ilmanvaihdon mittauksia ja säätöjä myös ihan uusiin ja isoihin kerrostaloihin, joissa ilmanvaihdon säädöt ovat olleet pielessä. Kerrostaloissa, joissa lukuisat muut alan yritykset ovat käyneet säätämässä ilmanvaihtoa, siinä onnistumatta. Luosiivouksen asiantuntijuuteen luotetaan. 

Meillä ilmanvaihdon säätö tehdään laadukkailla laitteilla ja kerralla oikein, jolloin kiinteistön ilmanvaihto saadaan säädettyä sopivasti alipaineiseksi. Ilmanvaihdon säädöstä asiakas saa aina kirjallisen ilmanvaihdon mittauspöytäkirjan. Tehdystä työstä voit saada lisäksi kotitalousvähennystä!

Ole rohkeasti yhteydessä tai kysy tarjousta! Kerromme mielellämme lisää!