Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtokanavien puhdistus vaikuttaa suoraan asukkaiden viihtyvyyteen ja terveyteen

Nykyajan ihminen viettää kotona ja sisätiloissa paljon aikaa. Ihminen hengittää arviolta 15 000 litraa ilmaa vuorokaudessa, josta valtaosa on sisäilmaa. Sisäilman laadulla on näin valtava vaikutus niin viihtyvyyteen, hyvinvointiin, työtehoon kuin terveyteenkin. Riittävä ja oikein toimiva ilmanvaihto on hyvän sisäilman perusedellytys. Omakotitalon tai taloyhtiön säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus takaa sen, että kodin sisäilma on puhdasta ja terveellistä hengittää. 

Ilmanvaihtojärjestelmän tehtävänä on poistaa sisäilmasta hiukkasmaisia ja kaasumaisia epäpuhtauksia ja kosteutta sekä tuoda vastaavasti raikasta ulkoilmaa korvausilmaksi. Kun omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus tehdään säännöllisesti, kodin sisäilma pysyy terveellisenä ja raikkaana. 

Näin pystytään tehokkaasti estämään myös rakenteellisten ongelmien syntymistä ja vähentämään rakennuksen palokuormaa. Ilmanvaihdon puhdistus vaikuttaa suoraan asukkaiden viihtyvyyteen, terveyteen ja turvallisuuteen. Ilmanvaihdon säätö viimeistelee puhdistuksen ja tällä voidaan varmistaa ilmanvaihtojärjestelmän oikeanlainen toiminta. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistus, ilmanvaihtoputkien puhdistus, ilmanvaihdon puhdistus, iv-kanavien puhdistus, ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta, ilmanvaihtokanavien puhdistus oulu, iv-kanavien puhdistus oulu, iv-kanavien puhdistus hinta

Kuinka usein ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa tehdä?

Kuinka usein ilmanvaihtokanavat kannattaa puhdistaa?

Yllättävän suuri osa suomalaisista jättää ilmanvaihtokanavien puhdistuksen kokonaan tekemättä. Ilmanvaihtokanavien puhdistus olisi hyvä tehdä noin viiden vuoden välein. Uudisrakennuksissa puhdistus tulisi tehdä viimeistään kahden vuoden kuluttua rakennuksen valmistumisesta. Puhdistusväliin vaikuttavat luonnollisesti kodin sijainti, perheenjäsenten mahdolliset allergiat ja lemmikit. 

Jos kodin tai taloyhtiön lähiympäristössä on paljon liikennettä tai teollisuutta, ne lisäävät ulkoilmassa leijuvan pölyn ja pienhiukkasten määrää. Vilkkailla asuinalueilla ja allergia- ja lemmikkikodeissa ilmanvaihdon puhdistus kannattaakin tehdä useammin.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus vähentää monenlaisia riskejä

Kodeissa ja taloyhtiöissä ilmanvaihtokanaviin kertyy monenlaista likaa sekä tulo- että poistoilman kautta. Näitä ovat niin erilaiset pölyt, ympäristön pienhiukkaset, hyönteiset, lemmikkien karvat kuin liesituulettimen rasvakanavaan kertyvä rasvakin. Likakerros tukkii ajan myötä ilmanvaihtokanavaa, vähentää ilman virtausta ja heikentää kodin sisäilman laatua.

Jos likaiseen ilmanvaihtokanavaan pääsee lisäksi kosteutta, siitä voi muodostua erilaisten mikrobien kasvualusta. Mikäli ilmanlaadussa havaitaan epäpuhtauksia tai mikrobeja, puhdistuksen jälkeen tehdään tarpeen vaatiessa ilmanvaihtokanavien desinfiointi. Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly on myös paloherkkää. Säännöllinen iv-kanavien puhdistus vähentää oleellisesti näitä riskejä. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistus, ilmastointikanavien puhdistus, ilmanvaihtoputkien puhdistus, ilmastoinnin puhdistus, ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta, ilmanvaihtokanavien puhdistus oulu, iv-kanavien puhdistus, iv-kanavien puhdistus hinta, iv-kanavien puhdistus oulu, ilmastointihuolto oulu

Ilmanvaihtokanavien puhdistus laadukkaana kokonaisratkaisuna Luosiivoukselta!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Olipa kyseessä sitten omakotitalo, vapaa-ajan asunto, rivitalo, kerrostalo tai jokin muu kiinteistö, niin Luosiivous tekee ilmanvaihtokanavien puhdistukset aina laadukkaana kokonaispalveluna ja rautaisella ammattitaidolla alusta loppuun.

Ilmanvaihtoputkien puhdistus pitää sisällään niin kanavien harjauksen, ilmanvaihtoventtiilien pesun ja desinfioinnin kuin ilmanvaihtokoneen täydellisen puhdistuksen ja toiminnan tarkistuksen. Ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdetaan ja ilmanvaihdon säätö tehdään tarkasti mittaamalla ja säätämällä ilmamäärät kohdalleen. 

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö tehdään meillä huippulaitteilla ja erityisen tarkasti ja oikein, jolloin kiinteistö saadaan säädettyä sopivasti alipaineiseksi. Tehdystä työstä saat aina kirjallisen ilmanvaihdon mittauspöytäkirjan, jonka voit liittää kotisi huoltokirjaan. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta voit saada lisäksi kotitalousvähennystä!

Luosiivous on puhdistanut yli 2600 omakotitalon ja yli 640 asunto-osakeyhtiön ilmanvaihtokanavat samalla laadukkaalla toimintatavalla! Näin asiakkaillemme on kertynyt hyviä ja positiivisia ilmanvaihtokanavien puhdistus kokemuksia ja he suosittelevat meitä myös muille. Kysy tarjousta tai ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää!5