Ilmastointihuolto – kuvataiteilijan kodissa ilma kiertää jälleen sujuvasti

ilmastointihuolto, ilmastoinnin huolto, ilmastointihuolto oulu, ilmastointi puhdistus, ilmastoinnin puhdistus, ilmastointi suodattimet, ilmastointikoneen suodattimet, ilmanvaihtokoneen suodattimet, ilmanvaihtokone, ilmanvaihtokoneen huolto, ilmastointihuolto hinta, ilmastointi huolto hinta, ilmastointihuolto hinta oulu, ilmastointi desinfiointi, ilmastointikanavien puhdistus, ilmastointikanavien puhdistus hinta, ilmastointikanavan puhdistus, ilmastointikanavien nuohous, huoneilman raikastaminen, huoneilman viilennys, ilmanvaihtokanavat, ilmanvaihtokanavien puhdistus oulu, ilmanvaihtokanavien puhdistus kokemuksia, ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta, iv-kanavien puhdistus aikaväli, iv-kanavien puhdistus hinta, iv kanavien puhdistus hinta, ilmanvaihto, ilmanvaihdon huolto, ilmanvaihdon puhdistus, ilmanvaihdon mittaus, ilmanvaihdon säätö, ilmanvaihdon säätö hinta, ilmanvaihdon säätö alipaine, kodin ilmastointilaitteen huolto, omakotitalon ilmastointihuolto hinta, ilmanvaihdon mittaus ja säätö, ilmastoinnin desinfiointi

Ilmastointihuolto on tärkeää tehdä säännöllisesti niin omakotitaloissa, taloyhtiöissä kuin muissakin kiinteistöissä. Ihminen viettää suurimman osan ajastaan sisätiloissa niin kotona kuin töissäkin. Säännöllinen ilmastointihuolto takaa sen, että kodin sisäilma pysyy raikkaana ja terveellisenä. Oikein toimiva ilmanvaihto ja puhtaat ilmanvaihtokanavat saavat kodin ja asukkaat voimaan tunnetusti paremmin. 

Moosa Myllykangas on oululainen kuvataiteilija, joka asuu Toppilansaaressa Oulussa. Kuvataiteilija asuu 350 neliön kokoisessa näyttävässä kodissa, jonka pihapiirissä sijaitsee myös 70 neliöinen ateljee. 

Myllykankaan kotiin on tehty ilmastointihuolto pariin otteeseen Luosiivouksen toimesta. Ensimmäisen kerran ilmastoinnin huolto tehtiin vuonna 2014, jolloin toteutettiin ilmanvaihtokanavien puhdistus sekä ilmanvaihdon mittaus ja säätö. Samassa yhteydessä myös ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdettiin. 

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta ehti kulua useita vuosia, kunnes ilmastoinnin huolto tuli naapureiden kanssa taas puheeksi. Myllykankaan naapureiden mukaan ilmastointikanavien puhdistus kannattaisi tehdä 10 vuoden välein, mutta hän itse ajatteli, että se tulisi tehdä aiemmin. 

Virallisesti suositellaan, että iv-kanavien puhdistus aikaväli on noin viiden vuoden välein. Uudiskohteissa iv-kanavien puhdistus aikaväli tulisi olla taas enintään kaksi vuotta rakennuksen valmistumisesta. Vilkkailla asuinalueilla, astmaatikko- ja allergiaperheissä sekä lemmikkikodeissa ilmastoinnin puhdistus kannattaa tehdä suosituksia useammin. 

Ilmastointihuolto tutusta ja luotettavasta yrityksestä

Viime vuosien aikana Moosa Myllykangas ihmetteli moneen otteeseen, että mikähän kodin ilmanvaihdossa on vikana? Vaikka kodin tilat ovat isot, niin varsinkin kesäaikana hänen piti usein avata parvekkeen ovia, koska ilma ei kiertänyt talossa kunnolla. ”Tähän ilmanvaihdon ongelmaan liittyen minulla kävi joku huoltofirma toteamassa reilu vuosi sitten, että ilmanvaihtokone toimii niin kauan kun siitä kuuluu hurina”, Myllykangas kertoo.

Ilmanvaihtokanavien puhdistukseen liittyen Myllykankaalle ehdittiin soittaa ja antaa tarjous toisen yrityksen toimesta, mutta hänestä ei ole mukava, että kotiin tulee joku outo porukka. ”Parempi käyttää sellaista yritystä, jonka on todennut hyväksi ja joille talo on ennestään tuttu”, Myllykangas valaisee. Näin hän oli itse yhteydessä Luosiivoukseen ja kysyi tarjousta.

Myllykankaan kodissa tehtiin kuluvan vuoden keväällä ilmastointihuolto tutun yrityksen, Luosiivouksen toimesta. Kodissa tehtiin ilmastointikanavien puhdistus, ilmanvaihdon mittaus, ilmanvaihdon säätö ja samalla myös ilmastoinnin suodattimet vaihdettiin. 

Ilmastoinnin puhdistus ja ilmanvaihtokoneen huolto saivat ilmanvaihdon taas toimimaan

Kun kodissa tehtiin ilmanvaihdon mittaus, huomasivat Luosiivouksen huoltomiehet, että ilmamäärät olivat pudonneet oleellisesti edellisen kerran mittauksesta ja säädöstä. Ilmanvaihtokoneen vaihtovirtapuhaltimien käynnistyskondensaattorit eivät toimineet oikein.

Ilmanvaihtokoneen kondensaattorit kuivuvat ajan myötä, jolloin puhaltimien pyörimisnopeudet laskevat ja tämä aiheuttaa sen, että ilma ei kierrä talossa oikealla tavalla. 

Myllykankaan kodin ilmanvaihtokoneessa on kaksi poisto- ja tulopuhallinta, joista jokaisella puhaltimella on oma kondensaattori. Näin ilmanvaihtokoneeseen vaihdettiin neljä käynnistyskondensaattoria ja komponentit vaihtamalla saatiin ilmanvaihto taas toimimaan normaalisti. 

Moosa Myllykangas on vakuuttunut Luosiivouksen työnlaadusta

Moosa Myllykangas on ollut oikein tyytyväinen Luosiivouksen tekemään työhön. ”Homma toimii ja pojat ovat reippaita ja asiallisia”, kuvataiteilija kehuu. Myllykankaan mukaan työ saatiin tehtyä nopeammin kuin ensimmäisellä kerralla, koska talo ja talon ominaispiirteet olivat entuudestaan tuttuja.

Luosiivouksen tekemä ilmastointihuolto on vaikuttanut oleellisesti Myllykankaan kodin ilmanvaihdon toimivuuteen. Ilmanvaihto on toiminut huomattavasti paremmin, painostava ilma on poistunut ja kotia ei ole tarvinnut erikseen tuulettaa, vaikka hän oli toista viikkoakin reissussa. ”Ei ole tarvinnut ensimmäisenä aamulla avata parvekkeen ovea, niinkuin aiemmin”, Myllykangas kuvailee. 

Myllykankaan mukaan Luosiivouksen tekemä työ on sujunut aina moitteettomasti ja työntekijät ovat tunnollisia ja luotettavia. ”Uskallan jättää talon heidän haltuun ja lähteä itse asioille”, Myllykangas summaa.

Luosiivouksen työ perustuu aina asiakaslähtöisyyteen. Näin lukuisille asiakkaillemme on kertynyt positiivisia ilmanvaihtokanavien puhdistus kokemuksia, jolloin he suosittelevat meitä herkästi myös muille.