Ilmanvaihdon puhdistus – mitä työvaiheita se sisältää?

ilmanvaihdon puhdistus, ilmanvaihto puhdistus, ilmanvaihdon puhdistus hinta, ilmanvaihdon puhdistus ja säätö, ilmanvaihdon mittaus ja säätö, ilmanvaihto säätö, iv mittauspöytäkirja, ilmanvaihtoventtiilit, ilmanvaihtoventtiilien puhdistus, ilmamäärien mittaus, ilmanvaihtokanavan puhdistus, ilmanvaihtohormien nuohous, ilmanvaihtokanavien puhdistus harja, ilmanvaihtokanavien puhdistus suositus, ilmanvaihtokanavien puhdistus väli, lämmöntalteenotto, lto, lto-koneet, ilmanvaihtokone

Ilmanvaihdon puhdistus tulisi tehdä säännöllisesti niin omakotitaloissa, taloyhtiöissä kuin muissakin kiinteistöissä, jotta asukkaat ja kiinteistön rakenteet pysyvät terveenä. Ilmanvaihdon puhdistus sisältää monia työvaiheita, joiden tekeminen vaatii vankkaa ammattitaitoa ja nykyaikaiset laitteet. Näin ilmanvaihtokanavien puhdistus itse kannattaa suosiolla unohtaa.

Varsin usein ajatellaan, että ilmanvaihdon puhdistus on hyvinkin sotkuista puuhaa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä nykyaikaiset puhdistuslaitteet takaavat sen, että asunnot pysyvät siistinä ja liat ja pölyt kerätään alipaineistajan avulla siististi suodatinpussiin.

Luosiivouksella ilmanvaihto puhdistus tehdään kotimaisilla AirPowerin puhdistuslaitteilla. Ilmanvaihdon mittaus ja säätö tehdään korkealuokkaisilla Alnorin ja Teston -mittalaitteilla, jotka takaavat sen, että ilmanvaihdon säätö menee kerralla oikein.

Miten koneellisen ilmanvaihdon puhdistus tehdään omakotitaloissa?

Suurimmassa osassa suomalaiskoteja on painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen poistoilmanvaihto. Täysin koneellinen ilmanvaihto löytyy vastaavasti joka neljännestä suomalaiskodista, etenkin 2000-luvulla valmistuneista kodeista. Työ etenee varsin samalla tavalla ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta olipa kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö.

Omakotitaloissa, joista löytyy koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto ja lämmöntalteenotto, ilmastointikanavien puhdistus lähtee liikkeelle siitä, että puhdistuslaitteet kannetaan kotiin sisälle. Tämän jälkeen poistoilmaventtiilit irroitetaan ja ilmanvaihtoputkiston kanavapäätteet tulpataan. Ilmanvaihtokoneesta puretaan tarvittavat osat pois edestä ja iv-koneen päähän tehdään myös vastaavat tulppaukset.

Ilmanvaihdon puhdistus – alipaineistaja pitää pölyt sisällään

Seuraavaksi poistoilmakanavisto alipaineistetaan alipaineistajalla ja harjataan kanavaharjalla puhtaaksi. Tämän jälkeen on tuloilmakanaviston vuoro, johon tehdään vastaavat toimenpiteet. Kun iv-kanavien nuohous on suoritettu, tehdään ilmanvaihtoventtiilien puhdistus.

Kaikki ilmanvaihtokanavista kertyvä pöly ja lika menee suodatinyksikköön. Tulo- ja poistoilmakanavisto alipaineistetaan aina erikseen, jolloin kanavistoon saadaan mahdollisimman hyvä imu aikaiseksi.

Seuraavaksi käydään läpi ilmanvaihtokone, josta puhdistetaan huolellisesti puhaltimet, lämmöntalteenottokenno sekä sisäpinnat. Puhdistuksen jälkeen iv-kone kootaan takaisin toimintakuntoon ja siihen vaihdetaan uudet iv-suodattimet. Työn viimeistelee ilmamäärien mittaus ja säätö, jossa kodin jokaisen huoneen ilmamäärät säädetään tarkasti kohdilleen. Tehdystä työstä asiakkaalle annetaan iv-mittauspöytäkirja, jonka voi liittää kodin huoltokirjaan.

Ilmanvaihto puhdistus taloyhtiössä

Ilmanvaihtojärjestelmät vaihtelevat luonnollisesti taloyhtiön iän mukaan. Vanhimmissa kohteissa on painovoimainen ilmanvaihto, hieman uudemmissa koneellinen poistoilmanvaihto ja tyypillisesti 2000-luvun taloyhtiöissä on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto. Kerros- tai rivitaloissa voi olla vaihtoehtoisesti asuntokohtainen tai keskitetty ilmanvaihtojärjestelmä.

Asuntokohtaisessa toteutuksessa ilmanvaihtokone sijaitsee tyypillisesti huoneiston kylpyhuoneessa ja palvelee vain tätä asuntoa. Keskitetyssä järjestelmässä iv-kone sijaitsee taas rakennuksen katolla tai ullakkotilassa ja palvelee kaikkia huoneistoja yhteisesti.

Taloyhtiön tulevasta iv-kanavien puhdistuksesta tiedotetaan asukkaita hyvissä ajoin. Taloyhtiön ilmanvaihtokanavien puhdistus etenee varsin samalla tavalla kuin vastaavissa ilmanvaihtojärjestelmissä omakotitaloissa.

Kerrostalon huippuimurijärjestelmässä alipaineistetaan ensin koko kerrostalo. Tämän jälkeen asuntojen ilmanvaihtokanavat harjataan, ilmanvaihtoventtiilit pestään ja ilmamäärien mittaus ja säätö tehdään aina asunto kerrallaan. Lopuksi puhdistetaan ilmanvaihdon runkokanavat sekä puhaltimet.

IV-kanavien puhdistus hinta määräytyy neliömäärän ja IV-järjestelmän mukaan

Omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta määräytyy asunnon neliömäärän ja ilmanvaihtojärjestelmän mukaan. Taloyhtiöissä ilmanvaihdon puhdistus hinta määräytyy vastaavasti asuntojen määrän ja ilmanvaihtojärjestelmän mukaan.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus Oulu ja koko Pohjois-Pohjanmaan alue – helppona kokonaisratkaisuna Luosiivoukselta! Jos kodin tai taloyhtiön ilmanvaihtokanavien puhdistus väli on venähtänyt tai koneellisen ilmanvaihdon ongelmat mietityttävät, ole meihin yhteydessä. Olemme valmiina auttamaan!